Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Ostatnio przeglądane

JOY DAY - Głóg - Eko Koncentrat napoju probiotycznego poj. 500 ml. Zobacz większe

JOY DAY - Głóg - Eko Koncentrat napoju probiotycznego poj. 500 ml.

Nowy produkt

Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy zaburzeniach pracy serca


 

Więcej szczegółów

299 Przedmioty

39,00 zł

Więcej informacji

JOY DAY GŁÓG poj. 500 ml.   

Z uwagi na specyficzny skład odmianę JOY DAY GŁÓG polecamy szczególnie: 

  • osobom z chorobami serca
  • przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego 
  • przy stanach skurczowych dróg żółciowych
  • osobom potrzebujących wsparcia w neutralizacji objawów depresji
  • dla opóźnienia procesów starzenia się komórek

Żywe szczepy bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej. Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

Skład: Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (66,7%) oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%) w tym: [owoc głogu (23,3%), kwiat głogu (20,0%), liście melisy, ziele dziurawca, kwiat lipy, ziele skrzypu], sok jabłkowy (20%)  Pełna Identyfikacja szczepów przejdź na stronę JOY DAY 

JD_2017_GLOG.jpg

Zalecane spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem. Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.

Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, owocowo ziołowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.

Tabela wartości odżywczych JD Głóg

Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.


Napoje probiotyczne serii 
JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety, tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. 

Dla kogo JOY DAY?

  • dla diabetyków i w diecie bezglutenowej
  • dla osób starszych
  • dla dzieci powyżej 3 roku życia
  • dla osób aktywnych fizycznie i uprawiających sport
  • dla osób, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów 
  • dla wegetarian i wegan jako uzupełnienie diety
  • dla osób w trakcie i po antybiotykoterapi
  • dla osób odchudzających się
  • dla osób w trakcie i po chemioterapii


Z uwagi na skład i witalność kompleksu flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii 
JOY DAY, preparaty zalecane są także/szczególnie osobom przy i po antybiotykoterapii oraz przy i po chemioterapii.

Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości.

Składniki napoju wspierają między innymi i wpływają na:

  • dobry rozkład trawionego pokarmu
  • wzmocnienie ogólnej odporności organizmu
  • eliminację toksyn
  • układ odpornościowy
  • procesy przemiany materii
  • krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych
  • częstotliwość wypróżnień i wzdęć
  • neutralizację wolnych rodników
  • opóźnienie procesów starzenia się komórek

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości probiotycznych, żywych szczepów kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.

Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością. Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.

Producent: Living Food Sp. z o.o

  • Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu
  • Produkt posiada certyfikat ekologiczny
  • Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości 
  • Laureat Plebiscytu „Nasze Dobre Lubuskie”  1 miejsce w kategorii produkt spożywczy
  • Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE - TOP PRODUKT 

Probiotyczne napoje serii JOY DAY – to energia i zdrowie w 100 % z natury. 
To dodatkowe źródło witamin, minerałów i znacznej ilości antyutleniaczy.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: