Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Ostatnio przeglądane

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych 150g Zobacz większe

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych 150g

Nowy produkt

ŹRÓDŁO BŁONNIKA I BAKTERII PROBIOTYCZNYCH


 

Więcej szczegółów

39 Przedmioty

21,60 zł brutto

Więcej informacji

SYNBIOTYK = PROBIOTYK + PREBIOTYK Z OTRĄB ORKISZOWYCH -150 g

Skład: otręby zbożowe orkiszowe, melasa z trzciny cukrowej, ekstrakt roślin liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz naturalny kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (min 4×107 jtk/g), w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbrueckii ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobacterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225) oraz antyutleniacze.


Zalecane spożycie: 15g (do 4 łyżeczek) 1 raz dziennie.

Uwaga: Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Warunki przechowywania:

Oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.

Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 15 dni.

Należy uważać, by opakowanie z otrębami probiotycznymi było szczelnie zamknięte.

Otręby probiotyczne są dla żywych kultur bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.

Cechą bakterii probiotycznych jest ich zdolność do kolonizacji przestrzeni całego układu trawiennego od jamy ustnej po jelito grube.

Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami.


Nie zawiera dodatku cukru, słodzików, aromatów i obcych barwników.


Składniki SYNBIOTYKU, w tym błonnik, bakterie probiotyczne oraz antyoksydanty wspomagają i wpływają na:

  • trawienie pokarmu,
  • częstotliwość wypróżnień,
  • perystaltykę jelit,
  • poziom cholesterolu,
  • krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych,
  • procesy metabolizmu organizmu człowieka i obniżenie ryzyka procesów patogennych jelit,
  • redukcję wzdęć,
  • redukcję zaparć,
  • pomagają wiązać cholesterol w jelicie wpływając tym samym na jego poziom we krwi,
  • ochronę śluzówki (w tym jelita cienkiego i grubego)
  • układ odporności immunologicznej organizmu,
  • łagodzą objawy nietolerancji laktozy,
  • redukują ryzyko pojawiania się alergii, w tym przeciwdziałają alergiom żywieniowym,
  • przywrócenie i regenerację prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego podczas lub po antybiotykoterapii,
  • działanie ochronne przed nadkażeniami grzybiczymi,
  • obniżenie poziomu stresu,
  • usuwanie z organizmu toksyn i metali ciężkich,
  • ponadto błonnik potrafi wiązać wodę, pęcznieje w żołądku sprzyja uczuciu sytości, zmniejsza uczucie głodu.

Pozytywne skutki spożywania SYNBIOTYKU z Otrąb Probiotycznych odczuwalne są niemal natychmiast (np. redukcja wzdęć, wsparcie procesu trawienia i perystaltyki jelit).

Bioaktywne otręby probiotyczne otrzymywane w procesie fermentacji substancji organicznych zawartych w otrębach, żywych szczepów bakterii probiotycznych oraz ekstraktu z fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.

Zawiera (min 4×107 jtk/g) żywych szczepów bakterii probiotycznych, witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyutleniacze i aktywne związki prozdrowotne będące produktami ich metabolizmu.


Produkt bez konserwantów. 12 miesięczny okres przydatności do spożycia gwarantują znajdujące się w otrębach probiotycznych żywe szczepy bakterii kwasu mlekowego i antyoksydanty.

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych zalecany jest do bezpośredniego spożycia jako część codziennej diety.

Przeprowadzone na produkcie przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa badania przyśpieszonego procesu starzenia tłuszczy na przykładzie tranu wykazały wysokie właściwości antyoksydacyjne naszych otrąb probiotycznych. Znaczy to, między innymi, że znajdujące się w produkcie antyoksydanty i prozdrowotne bakterie mają także pozytywny wpływ na przedłużenie świeżości potraw w składzie których znajdą się Otręby Probiotyczne serii JOY DAY.

Otręby probiotyczne są dla żywych szczepów bakterii probiotycznych doskonałym nośnikiem ułatwiającym im przedostanie się do wnętrza organizmu w stanie żywym.

Błonnik zawarty w otrębach jest doskonałym źródłem substancji stymulujących rozwój przyjaznej flory bakteryjnej jelita grubego, sprzyja jej rozwój i ochronę organizmu przed patogenami.

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych seria JOY DAY jest także doskonałym, prozdrowotnym składnikiem chleba (pieczonego na drożdżach lub/i na zakwasie) oraz ciasteczek.
Doskonale komponuje się jako dodatek do jogurtów, musli, płatków śniadaniowych, deserów mlecznych, koktajli owocowych i owocowo mlecznych, surówek, jako posypka na kanapkę, do past np. serowych lub warzywnych i do innych potraw.

Produkt charakteryzuje się świeżym, naturalnym, kwaskowym smakiem. Zalecany dla wszystkich dbających o zdrowie.

Polecamy także osobom odchudzającym się, a także jako urozmaicenie diety dla wegan i wegetarian.

SYNBIOTYK z otrąb orkiszowych może być także spożywany przez diabetyków.


„Otręby Probiotyczne” to wzmocnienie, aktywność i witalność organizmu.

Posiada CERTYFIKAT EKOLOGICZNY. 100% natury!


Producent: Living Food Sp.zo.o

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Pobierz