Producenci

Nowe produkty

  • BICAPS B12
    BICAPS B12

    Suplement diety BICAPS® B12 

    35,00 zł
  • EMBEST SŁOMER 20L
    EMBEST SŁOMER 20L

    Preparat EMBEST SŁOMER™ – bakterie do rozkładu resztek pożniwnych.

    880,00 zł
  • EMBEST SŁOMER 5L
    EMBEST SŁOMER 5L

    Preparat EMBEST SŁOMER™ – bakterie do rozkładu resztek pożniwnych.

    231,00 zł
  • EMBEST SŁOMER 2L
    EMBEST SŁOMER 2L

    Preparat EMBEST SŁOMER™ – bakterie do rozkładu resztek pożniwnych.

    96,80 zł
  • BICAPS K2 MK-7
    BICAPS K2 MK-7

    Suplement Diety Vit-K Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

    55,00 zł
  • BICAPS SILICA
    BICAPS SILICA

    Suplemant diety - KRZEM

    77,00 zł

Dostawcy

Ostatnio przeglądane

BioStarter probiotyczny 100ml Zobacz większe

BioStarter probiotyczny 100ml

Nowy produkt

Stosowany do wyrobu chleba i pieczywa.

Więcej szczegółów

12 Przedmioty

18,00 zł

Więcej informacji

BioStarter Probiotyczny 100ml.
Produkt z Certyfikatem Ekologicznym.

Ekologiczne, certyfikowane szczepy żywych bakterii probiotycznych stosowane do aktywacji procesów fermentacyjnych produktów spożywczych oraz stabilizacji kultur zakwasu starterowego stosowanego przy produkcji pieczywa. Charakteryzuje się naturalnym, świeżym aromatem odpowiednim żywym szczepom bakterii probiotycznych.

Skład: kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych. Identyfikacja szczepów-Tutaj. 

PRODUKT BEZ GMO BEZ PASTERYZACJI, NIEKLAROWANY, BEZ KONSERWANTÓW I BARWNIKÓW. 

PRODUKT BEZGLUTENOWY

Naturalnym konserwantem preparatu są zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego oraz ich antyseptyczne metabolity.

Warunki przechowywania:

Oryginalnie zamkniętą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej zużyć w ciągu 15 dni. Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.

Uwaga!  Mogące powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są naturalnym efektem procesu fermentacji.



Zalecane stosowanie:

Produkcja chleba - 100 ml preparatu na 40 do 50 kg mąki.

Fermentacja produktów spożywczych wg indywidualnej receptury.

Przed otwarciem butelki zawartość wstrząsnąć.

Przepis jak zrobić: Chleb razowy na zakwasie z BioStarterem Probiotycznym JOY DAY

BioStarter nadaje się do produkcji pieczywa z każdej mąki, która ma być poddana procesowi ukwaszenia m.in. w produkcji pieczywa orkiszowego lub bezglutenowego.

BioStarter wytwarza taką biocenozę zakwasu, w której drobnoustroje nie stanowią dla siebie konkurencji przy wykorzystywaniu składników odżywczych obecnych w zakwasie.
 

Zalecany jest do wytwarzania zaczątków dając pewność właściwego ukierunkowania w następnych fazach.

Eliminuje niedogodności związanych ze spontaniczną fermentacją.

Gwarantuje powtarzalność fermentacji oraz jej stabilizację.

Powoduje odpowiednią kwasowości żuru, uzyskanie pożądanych cech pieczywa w tym także walorów prozdrowotnych.

Zalety preparatu:

  • Wydłuża trwałość pieczywa.
  • Poprawia struktury miękiszu.
  • Podkreśla smak i aromat gotowych produktów.



BioStarter produkowany jest poprzez naturalny, proces fermentacji.

 

Producent: Living Food Sp.zo.o