Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Ostatnio przeglądane

BioStarter probiotyczny 100ml Zobacz większe

BioStarter probiotyczny 100ml

Nowy produkt

Stosowany do wyrobu chleba i pieczywa.

Więcej szczegółów

10 Przedmioty

18,00 zł brutto

Więcej informacji

BioStarter Probiotyczny 100ml.
Produkt z Certyfikatem Ekologicznym.

Ekologiczne, certyfikowane szczepy żywych bakterii probiotycznych stosowane do aktywacji procesów fermentacyjnych produktów spożywczych oraz stabilizacji kultur zakwasu starterowego stosowanego przy produkcji pieczywa. Charakteryzuje się naturalnym, świeżym aromatem odpowiednim żywym szczepom bakterii probiotycznych.

Skład: kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych. Identyfikacja szczepów-Tutaj. 

PRODUKT BEZ GMO BEZ PASTERYZACJI, NIEKLAROWANY, BEZ KONSERWANTÓW I BARWNIKÓW. 

PRODUKT BEZGLUTENOWY

Naturalnym konserwantem preparatu są zawarte w nim bakterie kwasu mlekowego oraz ich antyseptyczne metabolity.

Warunki przechowywania:

Oryginalnie zamkniętą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej zużyć w ciągu 15 dni. Przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym.

Uwaga!  Mogące powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są naturalnym efektem procesu fermentacji.



Zalecane stosowanie:

Produkcja chleba - 100 ml preparatu na 40 do 50 kg mąki.

Fermentacja produktów spożywczych wg indywidualnej receptury.

Przed otwarciem butelki zawartość wstrząsnąć.

Przepis jak zrobić: Chleb razowy na zakwasie z BioStarterem Probiotycznym JOY DAY

 

BioStarter nadaje się do produkcji pieczywa z każdej mąki, która ma być poddana procesowi ukwaszenia m.in. w produkcji pieczywa orkiszowego lub bezglutenowego.

BioStarter wytwarza taką biocenozę zakwasu, w której drobnoustroje nie stanowią dla siebie konkurencji przy wykorzystywaniu składników odżywczych obecnych w zakwasie.
 

Zalecany jest do wytwarzania zaczątków dając pewność właściwego ukierunkowania w następnych fazach.

Eliminacja niedogodności związanych ze spontaniczną fermentacją.

Gwarantuje powtarzalność fermentacji oraz jej stabilizację.

Powoduje odpowiednią kwasowości żuru, uzyskanie pożądanych cech pieczywa w tym także walorów prozdrowotnych.

  • Wydłuża trwałość pieczywa.
  • Poprawia struktury miękiszu.
  • Podkreśla smak i aromat gotowych produktów.

 

Etykieta BioStarter 100ml

 

Zalety preparatu:

BioStarter produkowany jest poprzez naturalny, proces fermentacji.

 

Żywe szczepy bakterii zawarte w preparacie mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na zdrowie człowieka.

Producent: Living Food Sp.zo.o

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: