Producenci

Nowe produkty

Dostawcy

Ostatnio przeglądane

JOY DAY - Chmiel - Eko Koncentrat napoju probiotycznego poj. 500 ml. Zobacz większe

JOY DAY - Chmiel - Eko Koncentrat napoju probiotycznego poj. 500 ml.

Nowy produkt

Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy nerwicy żołądka - jelit.

Więcej szczegółów

137 Przedmioty

39,00 zł brutto

Więcej informacji

JOY DAY CHMIEL poj. 500 ml. 

Z uwagi na specyficzny skład koncentrat napoju polecamy szczególnie:

  • przy nerwicach żołądkowo-jelitowych
  • dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego
  • mającym problemy z zasypianiem
  • dla opóźnienia procesów starzenia się komórek


Żywe szczepy bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej. Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.

Skład: Kompleks żywych szczepów bakterii probiotycznych (2*107 jtk/ml) oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych (33,3%) w tym: [ koszyczek chmielu (23,3%), kwiat czarnego bzu, kwiat głogu i lipy, liście melisy, ziele skrzypu], sok jabłkowy (20%).  Pełna Identyfikacja szczepów przejdź na stronę JOY DAY  

JOY DAY Eko Koncentrat napoju probiotycznego CHMIEL

Zalecane spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem.
Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.

Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, owocowo ziołowym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem. 
500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.

Tabela wartości odżywczych JD CHMIEL

Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.


Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety, tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej. 

Dla kogo JOY DAY?

  • dla diabetyków i w diecie bezglutenowej
  • dla osób starszych
  • dla dzieci powyżej 3 roku życia
  • dla osób aktywnych fizycznie i uprawiających sport
  • dla osób, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów 
  • dla wegetarian i wegan jako uzupełnienie diety
  • dla osób w trakcie i po antybiotykoterapi
  • dla osób odchudzających się
  • dla osób w trakcie i po chemioterapii


Z uwagi na skład i witalność kompleksu flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są także/szczególnie osobom przy i po antybiotykoterapii oraz przy i po chemioterapii.

Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka. Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.

Obecne są w nich antyoksydanty, witaminy, minerały oraz 12 związków wykazujących prozdrowotne i antyseptyczne właściwości.

Składniki napoju wspierają między innymi i wpływają na:

  • dobry rozkład trawionego pokarmu
  • wzmocnienie ogólnej odporności organizmu
  • eliminację toksyn
  • układ odpornościowy
  • procesy przemiany materii
  • krążenie krwi i proces wzmacniania naczyń krwionośnych
  • częstotliwość wypróżnień i wzdęć
  • neutralizację wolnych rodników
  • opóźnienie procesów starzenia się komórek

Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.

Koncentrat napoju zawiera w swym składzie znaczne ilości probiotycznych, żywych szczepów kompleksu symbiotycznych bakterii (min (2x107jtk/ml.) Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobacterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty.

Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością. Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.

  • Produkt posiada certyfikat ekologiczny
  • Laureat Wielkopolska Nagroda Jakości
  • Laureat Plebiscytu „Nasze Dobre Lubuskie”  1 miejsce w kategorii produkt spożywczy
  • Laureat Certyfikacji DOCEŃ POLSKIE - TOP PRODUKT 

Producent: Living Food Sp. z o. o

Probiotyczne napoje serii JOY DAY – to energia i zdrowie w 100 % z natury, to dodatkowe źródło witamin, minerałów i znacznej ilości antyutleniaczy.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: