Uzupełnia dobrą florę jelit oraz wspiera odporność organizmu- NOWA...
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy zaburzeniach trawienia - NOWA...
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy zaburzeniach pracy serca - NOWA...
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy nerwicy żołądka - jelit. - NOWA...
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy detoksykacji organizmu - NOWA...
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz wspiera odporność organizmuOpakowanie...
Profilaktyka probiotyczna dla sportowców.Opakowanie zbiorcze 6szt
Tagi
Ostatnio przeglądane
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy...
Nowy produkt
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy detoksykacji organizmu
- NOWA FORMUŁA -
100 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
JOY DAY Topinambur - Eko Koncentrat probiotyczny poj. 500 ml.
Uzupełnia dobrą florę jelit oraz przy detoksykacji organizmu
- NOWA FORMUŁA -
Odbiorca: :
* Pola wymagane
Anuluj lub
Z uwagi na specyficzny skład koncentrat JOY DAY TOPINAMBYR polecamy szczególnie:
Skład: Zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (min. 2x107 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych warzyw (20%) [w tym: bulwy topinamburu (66,7%), korzenie marchwi (16,7%) i pasternaka (16,6%)], sok jabłkowy (20%).
Koncentrat jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z udziałem żywych szczepów bakterii probiotycznych (min. 2x107 jtk/ml), w tym:
Zalecane spożycie: Dorośli: 10 do 15 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 100 ml wody lub z dowolnym napojem.
Dzieci: powyżej 3 roku: 5 ml, 3 razy dziennie rozcieńczone z minimum 50 ml wody lub dowolnym napojem.
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Rozcieńczony koncentrat napoju charakteryzuje się świeżym, warzywnym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
500 ml koncentratu napoju zawiera od 11 do 14 dziennych zalecanych porcji.
Warunki przechowywania: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety, tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki.Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej.
Dla kogo JOY DAY?
Napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.
Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – składniki preparatu posiadają właściwości antagonistyczne w stosunku do mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.
Zawarte w koncentracie wieloszczepowe prozdrowotne bakterie probiotyczne charakteryzują się odpowiednią witalnością. Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników roślinnych i probiotycznej flory bakteryjnej.
Producent: Living Food Sp.zo.o.
Wykorzystywanie jakichkolwiek materiałów zamieszczonych na stronie sklepu www.mikroorganizmy.com.pl przez osoby nie upoważnione do tego przez firmę Agrobios jest zabronione!